Dementiegids Advies


Hieronder vind je enkele artikels die jou kunnen helpen in het zorgen voor personen met dementie.

Wat is dementie?

Iedereen weet ongeveer wel wat dementie is. Maar toch is het moeilijk om de diagnose te stellen. In dit artikel lees je meer over dementie en de symptomen.

Meer info

Definitie en vormen van dementie

Hoe definiëren we dementie? Welke vormen van dementie bestaan er? Lees er meer over.

Meer info

Fases bij dementie

Dementie verloopt in 4 fases, van het bedreigde ik tot het verzonken ik. Lees onze tips om om te gaan met een persoon met dementie in een van de 4 fases.

Meer info

Wat is fixatie?

Ontdek het aanbod fixatie-arme ondersteuning van Goed. Wat is fixatie en wat kan je doen om het zoveel mogelijk te vermijden?

Meer info

Tips voor communicatie

Voor zorgverleners of mantelzorgers die voor iemand met dementie zorgen is het belangrijk om duidelijk te communiceren. Ontdek alle tips.

meer info

Dementie: tips voor een actief leven

Het is belangrijk om iemand met dementie zo lang mogelijk zelfstandig en actief te laten leven. Lees onze tips.

meer info

Probleemgedrag en persoonsgerichte zorg bij dementie

Wat verstaan we onder probleemgedrag bij iemand met dementie? Hoe pakken we dat aan? Ontdek meer over persoonsgerichte zorg.

meer info

Dementie en incontinentie

De helft van de mensen met dementie krijgt vroeg of laat ook last van incontinentie. Lees meer over een mogelijke aanpak door zorgverleners en mantelzorgers.

meer info

Dementie en mobiliteit

Het is belangrijk dat iemand met dementie blijft bewegen, ook al zijn er soms problemen met de mobiliteit. Ontdek de oplossingen en hulpmiddelen.

meer info

Dementie en gehoorverlies of slechthorendheid

Gehoorverlies of slechthorendheid hoort bij veel mensen bij het ouder worden. Toch speelt het ook een rol in de ontwikkeling van of achteruitgang bij dementie.

meer info